Go to main content.

Virksomhedens sociale ansvar

Mother and daughter playing in Autumn leaves

Alcon ser en verden, hvor tilstande, der kan behandles og forebygges, og som påvirker folks øjensundhed, får den opmærksomhed, de har brug for, når de har brug for det, uanset geografi, køn, alder eller socioøkonomisk status.

Hvorfor Øjenpleje?

Omsorg for vores øjne er en vigtig del af sundheden. Men alt for ofte får vores øjne ikke den opmærksomhed, de fortjener. Mange mennesker har ikke midlerne til at få adgang til den øjenpleje, de har brug for, og der er mange steder i verden, hvor der ikke engang er adgang til øjenpleje af høj kvalitet. Fraværet af øjenpleje har en enorm indvirkning på enkeltpersoner og samfund, hvilket resulterer i mere end 400 milliarder dollars i tabt produktivitet hvert år.1 Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være sådan. Mange ødelæggende øjensygdomme som f.eks. grøn stær kan behandles eller, i tilfælde af blindhed på grund af grå stær, endda forebygges. Når øjensygdomme ikke kontrolleres, kan de føre til større problemer for vores øjne og generelle helbred.

Behovet

Det uopfyldte behov for øjenpleje af høj kvalitet er fortsat akut på verdensplan. Vi har værktøjerne til at gøre en forskel. Men uden eksperter, partnere og folk på stedet, der er uddannet og udstyret til at gøre en forskel, vil folks øjne og helbred fortsat lide unødigt.

Løsningen

Vi ved, at behovet er større, end nogen enkelt organisation kan løse. Vi forstår, at problemet kræver mere end blot flere penge, forsyninger eller udstyr. Den eneste måde at gøre øjenpleje af høj kvalitet mere tilgængelig på er ved at opdyrke selvbærende økosystemer for øjensundhed.

 
Alcon Giving
Gennem økonomiske donationer, produkt- og udstyrsdonationer samt vores medarbejderes frivillige aktiviteter støtter vi hundredevis af godgørende organisationer, hvis indsatser harmonerer med vores velgørenhedsmål.

Velgørende økonomiske donationer
Synet er en vigtig del af dagdagen og hjælper os, når vi køber ind, laver mad og cykler. I mange dele af verden hjælper det os også med formålet med livet og gør det lettere at gennemføre uddannelse, leve uafhængigt og tjene til livets ophold. Men for mange kan synet blive forværret eller mistes helt.
Derfor er Alcon drevet af at øge adgang til øjenbehandling. Gennem vores partnere støtter vi programmer og indsatser i mere end 90 lande, som arbejder på at forbedre eller genskabe synet. Desuden giver vi støtte til at hjælpe lokalsamfundet, hvor vi bor og arbejder.
For at høre mere om Alcons donationsprogrammer, der er tilgængelige i dit land, beder vi dig kontakte os.
 

 
Velgørende produkter og udstyrsdonationer
Over hele verden donerer Alcon medicin og udstyr til øjenbehandling på lokale øjenklinikker, der arbejder på at forbedre og gendanne patienters syn. Vores donationer hjælper med at forbedre disse øjenklinikkers bæredygtighed, så de kan levere langvarig øjenbehandling til flere mennesker. Vi donerer også produkter og udstyr til kortvarige medical missions, som giver patienter øjenundersøgelser og -operationer samt giver uddannelse til lokale øjenspecialister.
Læs mere om Alcon’s kriterier, og om hvordan du ansøger om produkt- og udstyrsdonationer:

Referencer

  1. “The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health: Vision Beyond 2020,” The Lancet Global Health Commission, Volume 9, Issue 4, E489-E551, April 01, 2021.